כך תוכלו לשקם את בריאות הנפש
נושאי בריאות הנפש זכה לתשומת לב נרחבת בעשורים האחרונים, הן מהציבור הרחב והן מהמוסדות הרשמיים. אמנם, אנחנו עדיין במקום שבו הבושה, האשמה והפחדים מתארים חלק לא מבוטל מהאנשים המתמודדים עם מחלות נפש, אך נראה שלמרות זאת ישנו מאמץ מצד הרשויות הפרטיות והציבוריות למזער את הסטיגמה, ולאפשר לכל מי שזקוק לכך לקבל שיקום בבריאות הנפש. למען האמת, בושה היא מרכיב חיוני ביכולתו של אדם להתמודד עם בעיותיו ולהתגבר עליהן. אנשים עם בעיות נפשיות קיבלו סטיגמה היסטורית, הודרו מהחברה וטופלו בצורה גרועה. זה היה נכון ללא קשר לאופי או חומרת מצבם. מומחי בריאות הנפש יודעים מזה זמן רב כי יכולתו של אדם להתמודד עם קשיים רגשיים ואיכות חיים טובה יותר תלויה במידה רבה ברמת האוטונומיה שלו, התפתחותו האישית והחברתית, הקביעות, היציבות וההשתתפות שלו במעגל חברתי. אם בית מאזן רוח ים פרובנס תוכלו לקבל סל שיקום ואת הסיוע המקצועי הדרוש לכם.
שיקום בבריאות הנפש- איך לקבל סל שיקום?
על הפונה להיות מבוגר (מעל גיל 18) ולהתמודד עם מצב נפשי, וכן יש להכיר בו כבעל מוגבלות שכלית עקב אתגריו ברמה של 40% נכות לפחות על מנת לקבל סל שיקום בבריאות הנפש. במידה והפרט אכן עומד בתנאים, הוא יכול לעתור לוועדה בבקשה להתאים עבורו סל שיקום בנוסף לקצבאות המגיעות לו מביטוח לאומי.
סל שיקום- זה מה?
אנשים החווים קשיים רגשיים זכאים ל"סל שיקום בבריאות הנפש", שהוא מכלול זכויות הניתן על ידי משרד הבריאות ונועד להקל ככל האפשר על השתלבות מחדש בחברה. בתחילת הדרך, צוות המטפלים והרופאים בונים אסטרטגיה מותאמת אישית להחלמת המטופל. לרוב מדובר במומחה לבריאות הנפש כמו מטפל, יועץ, עובד סוציאלי וכו'. הסל מאפשר לכל מטופל לקבל את הטיפול מלא ביותר עבור הבעיות איתן הוא מתמודד ולחזור במהירות לניהול אורך חיים רגיל. ככלל, הדרישות, רמת התפקוד והכישורים של האדם נלקחים בחשבון תוך בניית תכנית שיקום בבריאות הנפש, המותאמת אישית שמטרתה למקסם את הפוטנציאל של הפרט להכלה חברתית, עצמאות תפקודית ושיפור איכות החיים. מעוניינים לשמוע פרטים נוספים? צרו קשר עכשיו עם בית מאזן רוח ים פרובנס.